Ο Πατρών Χρυσόστομος ευλόγησε την αδελφοποίηση σχολείων Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών και του Γενικού Λυκείου Κύκκου Β’ Λευκωσίας Κύπρου.

Την ωραία και πρωτότυπη αυτή εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και άλλων φορέων της πόλεώς μας, (Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαίας, Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαίας, Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαίας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΠΠΣΠΠ) ετίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε καλωρόσισε τους Κυπρίους αφελφούς μας στην Ελλάδα, επήνεσε και συνεχάρη τα δύο σχολεία για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία της αδελφοποιήσεως και τόνισε τους έντονους πνευματικούς δεσμούς της πόλεως των Πατρών, της πόλεως δηλαδή του Αγίου Ανδρέου με την ελληνικοτάτη Κύπρο, αναφερόμενος με λόγια συγκινητικά και στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέου στην κατεχόμενη Καρπασία.

Χαιρετισμούς απηύθηνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και Εκπρόσωποι άλλων φορέων. Επίσης συγκινητικά μίλησαν η Διευθύντρια του Πειραματικού Λυκείου Πατρών, όπως και η Υποδιευθύντρια του Λυκείου Κύκκου Β’ Λευκωσίας.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν μαθητικές εργασίες και από τα δύο Σχολεία, ενώ ακολούθησε εισήγηση από τον κ. Reinhard Jung, ερευνετή της Ακαδημίας Επιστημών της Βιέννης με θέμα: Κύπρος- Αχαία- Ιταλία, την εποχή των λαών της θάλασσας.

Στο τέλος υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο Σχολείων και παρετέθη μικρή δεξίωση σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την επομένη ημέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Κύκκου Β’ Λευκωσίας Κύπρου, συνοδευόμενοι από τους Καθηγητές τους και την Διευθύντρια και τους Καθηγητάς του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών, επεσκέφθησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στο Επισκοπείο προκειμένου να λάβουν την ευλογία του, και εν συνεχεία μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και προσκύνησαν την αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου, τον Σταυρό του Μαρτυρίου του και τον τάφο του.

2804patr.jpg
2804patr1.jpg
2804patr2.jpg
2804patr3.JPG
2804patr4.JPG
2804patr5.JPG


Ετικέτες