6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon

Πώς να κλαδέψετε την αναρριχόμενη τριανταφυλλιά

75
SHARES
278
VIEWS

Η αναρριχόμενη τριανταφυλλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ωραία είδη.

ΣχετικάΆρθρα

No Content Available

Το κλάδεμά της ωστόσο απαιτεί προσοχή, πρέπει να είναι ελαφρύ και με δεξιοτεχνία για να μην τραυματίσει το φυτό. Δείτε πώς θα το καταφέρετε, προτού το επιχειρήσετε.

Κλαδεύετε τις τριανταφυλλιές μια φορά τον χρόνο, τον χειμώνα μετά τις μεγάλες παγωνιές και πριν από το ξεκίνημα της νέας βλάστησης. Δηλαδή, τον Ιανουάριο για τις νότιες και ζεστές περιοχές και τον Φεβρουάριο για τις πιο κρύες.

Δενδρώδεις: Μπορείτε να κάνετε ένα απλό κούρεμα, αφαιρώντας τα 2/3 του ύψους. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε χρόνο. Μπορείτε να κλαδέψετε κάθε 2 ή και 3 χρόνια. Ισχύει το ίδιο κλάδεμα αλλά πάνω από τη διασταύρωση.

Τριανταφυλλιές ψηλής αναρρίχησης: Αφαιρέστε πρώτα από τη βάση τους τα ξερά και παλιά κλαδιά. Στη συνέχεια κόψτε τους ανθοφόρους βλαστούς, αφήνοντας 3 με 4 εκατοστά από το κλαδί που έχετε σαν οδηγό.

Λυγίστε τα κλαδιά-οδηγούς, αφού κάψετε λίγο τις άκρες και δέσετε τα υποστηρίγματά τους (ζητήστε να σας δείξουν τον τρόπο σε ένα φυτώριο). Η στήριξη αυτή είναι απαραίτητη και ευνοεί την ανθοφορία.

Τριανταφυλλιές χαμηλής αναρρίχησης: Αν τις έχετε επιλέξει για καλύψεις σε τοίχους, πέργκολες, αψίδες κ.λπ., ακολουθήστε το ίδιο κλάδεμα όπως παραπάνω.

Από τη δεύτερη χρονιά μπορείτε να τις διαμορφώσετε σαν ψηλούς θάμνους (1-1,5 μέτρα ύψος) και τα ισχυρά κλαδιά που θα δημιουργήσουν θα στηρίζουν την ανθοφορία τους χωρίς να έχουν ανάγκη από υποστύλωση. Κάψτε τα υπολείμματα του κλαδέματος. Με αυτό τον τρόπο θα καταστρέψετε τα παράσιτα.

Θερινό κλάδεμα: Είναι καλό να αφαιρούνται τα ξεραμένα άνθη όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για να βοηθηθεί και να προχωρήσει γρήγορα στην επόμενη ανθοφορία.





WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο σφάλμα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Μάθετε περισσότερα για την αποσφαλμάτωση του WordPress.