Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Παροναξίας Καλλίνικου: Σκαλοπάτι για την αιωνιότητα οι δυσκολίες

Loading...


«Οι δυσκολίες της σύγχρονης πραγματικότητας, αναπόφευκτα θα μας συνοδεύουν και τη νέα χρονιά. Όμως για εκείνον που έχει πίστη και αυτές οι δυσκολίες αποτελούν σκαλοπάτι για την αιωνιότητα, όταν τις αντιμετωπίζει με υπομονή και εμπιστοσύνη στην πρόνοια και την παρουσία του Θεού.»

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος. 

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: 

Αγαπητοί μου αδελφοί,

      Μιά νέα χρονιά είναι και πάλι γεγονός. Το έλεος του Θεού, μας αξίωσε να είμαστε εν ζωή και να υποδεχόμαστε το νέο έτος 2014. Οι μεγαλύτεροι στρέφουμε τη σκέψη μας στα χρόνια που πέρασαν, αναλογιζόμενοι πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος. Οι μικρότεροι προσβλέπουν στη νέα χρονιά με ελπίδα και ανυπομονούν για το μέλλον που τους περιμένει. Μικροί και μεγάλοι όμως, όσο κι αν περνούν τα χρόνια, όσο κι αν με κάθε πρωτοχρονιά λιγοστεύει ο χρόνος μας επάνω σε αυτή τη γη, υποδεχόμαστε κάθε νέο χρόνο με την ευχή «Χρόνια πολλά»!

      Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι αυτή η ευχή, αυτό το «χρόνια πολλά» που ευχόμαστε ο ένας στον άλλο, ενώ στην ουσία αποχαιρετούμε έναν χρόνο από τη ζωή μας, είναι μάλλον γεγονός παράδοξο. Αυτή όμως η παραδοξότητα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αιώνιας προοπτικής, με την οποία έπλασε ο Θεός τον άνθρωπο.

Ένας ακόμη χρόνος λοιπόν πέρασε και ένας νέος ξεκίνησε. Όλοι μας κάναμε ένα ακόμα βήμα, προς αυτή την αιωνιότητα που μας περιμένει. Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το 2014 ας προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, κάνοντας ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα προς το μέλλον και προς την αιωνιότητα. Τη νέα αυτή χρονιά, ας αγωνιστούμε ενάντια στις αδυναμίες μας και στα αμαρτωλά μας πάθη τα οποία τόσα δεινά μας έχουν προξενήσει, προσπαθώντας κάθε μέρα αυτού του χρόνου να γινόμαστε καλύτεροι, βάζοντας στην καρδιά μας το γεγονός της πίστεως και στη ζωή μας την παρουσία του Σωτήρα Χριστού.

      Οι δυσκολίες της σύγχρονης πραγματικότητας, αναπόφευκτα θα μας συνοδεύουν και τη νέα χρονιά. Όμως για εκείνον που έχει πίστη και αυτές οι δυσκολίες αποτελούν σκαλοπάτι για την αιωνιότητα, όταν τις αντιμετωπίζει με υπομονή και εμπιστοσύνη στην πρόνοια και την παρουσία του Θεού.

      Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2014 να είναι για όλο τον κόσμο έτος ευφρόσυνο, ειρηνικό και σωτήριο. Να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο Γεννηθέντα και Επιφανέντα Σωτήρα Χριστό και την αιώνια Βασιλεία Του Του και να είναι χρονιά που θα ανοίξουμε τις καρδιές μας, για να μπεί και να καρποφορήσει μέσα τους ο λόγος του Θεού, προκειμένου να επιστρέψει η αισιοδοξία και η ελπίδα στη ζωή όλων.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Διάπυρος ευχέτης προς Κύριον,
Ο Επίσκοπός σας