ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ελληνικός καφές: Πως βοηθά την καρδιά μας

Ιούνιος 17, 2017 στις 19:48 μμ

Ο ελληνικός καφές αποτελεί το σήμα κατατεθέν του καφέ. Ταυτισμένος με την παράδοση και την κουλτούρα μας, χαρακτηρίζεται από το […]

Το βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη

Ιούνιος 16, 2017 στις 15:27 μμ

Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την […]

Συκώτι: Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές

Ιούνιος 11, 2017 στις 19:36 μμ

Το συκώτι είναι το «κέντρο αποτοξίνωσης» του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση επικίνδυνων ουσιών, όπως το αλκοόλ […]

Διαβήτης: Ποιες τροφές σας προστατεύουν

Μάιος 26, 2017 στις 20:15 μμ

Τα τελευταία χρόνια η Αμερικανική Διαβητολογική Ένωση (ADA) εκδίδει μια λίστα με «υπερτροφές» (superfoods) οι οποίες προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά […]

Βότανα: Δείτα ολα τα φάρμακα τις φύσης που ρίχνουν την πίεση

Μάιος 25, 2017 στις 22:29 μμ

Η υπέρταση ανήκει στις σύγχρονες παθήσεις της εποχής και κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής (αποφυγή […]

Αυγό: Τα σημαντικά οφέλη στον οργανισμό

Μάιος 22, 2017 στις 22:30 μμ

Διατροφή: Το αυγό είναι τόσο θρεπτικό και έχει τόσα οφέλη για την υγεία που θα πρέπει να… συνταγογραφείται και μάλιστα […]

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο βοηθούν οι ξηροί καρποί

Μάιος 21, 2017 στις 19:37 μμ

Οι πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου μπορούν να προλάβουν την υποτροπή της νόσου και να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου […]

Λάδι αμυγδάλου: Τα οφέλη στον οργανισμό

Μάιος 20, 2017 στις 16:02 μμ

Ξέρουμε ότι τα αμύγδαλα είναι ένα υπέροχο superfood, με τεράστια οφέλη για τον οργανισμό μας. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, […]

Ελιες: Τα οφέλη στην υγεία και στη διατροφή

Μάιος 16, 2017 στις 22:29 μμ

του Δημήτρη Γρηγοράκη*: Οι ελιές όχι μόνο δεν αυξάνουν το βάρος αλλά… βελτιώνουν σημαντικά την υγεία μας! Η ελιά είναι […]

Ποιο λάδι να προτιμάται για το τηγάνισμα

Μάιος 14, 2017 στις 22:06 μμ

Οταν πρέπει να τηγανίσετε πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, […]