ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πότε σταματάμε να τρώμε ψάρι στην νηστεία των Χριστουγέννων;

Δεκέμβριος 14, 2017 στις 15:37 μμ

Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, η κατάλυση ιχθύος κατά την νηστεία των Χριστουγέννων σταματά μετά τις 12 Δεκεμβρίου (δηλαδή μετά […]

Πώς θα καταλάβω αν έχω δυσανεξία στη γλουτένη

Δεκέμβριος 8, 2017 στις 20:15 μμ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τον τελευταίο καιρό και καταναλώνονται από πολύ κόσμο. Πώς μπορούμε, όμως […]

Τυρί: Από ποιες παθήσεις προστατεύει

Δεκέμβριος 3, 2017 στις 22:06 μμ

Η καθημερινή κατανάλωση τυριού έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό με πρώτο και κύριο την προστασία από την καρδιακή νόσο, […]

Τι να τρώτε για να προστατεύσετε το συκώτι σας

Νοεμβρίου 24, 2017 στις 22:29 μμ

Το συκώτι είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος όργανο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας. Έχει βάρος περίπου 1,5 […]

Ελιές: Νόστιμες και με υψηλή θρεπτική αξία

Νοεμβρίου 23, 2017 στις 22:29 μμ

Η ελιά είναι ένα αγαπημένο τρόφιμο των Ελλήνων και βασικό συστατικό της πολύτιμης μεσογειακής διατροφής. Στην πραγματικότητα, η ελιά είναι […]

Παθήσεις εντέρου: Με ποια διατροφή θα προστατευθείτε

Οκτώβριος 15, 2017 στις 23:42 μμ

Το έντερο παίζει βασικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της ίδιας της ζωής, αφού εκεί συντελούνται […]

Κάλιο: Σε ποιες τροφές υπάρχει και που βοηθά

Οκτώβριος 7, 2017 στις 19:48 μμ

Το σπανάκι, τα καρότα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες είναι μερικά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο. Σύμφωνα με μια […]

Ελαιόλαδο: 4 εξαιρετικές ιδιότητες

Οκτώβριος 4, 2017 στις 20:23 μμ

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα της γης και στην Ελλάδα έχουμε το προνόμιο να παράγεται σε αφθονία […]

Φρούτα και λαχανικά: Πόσο προστατεύουν από την καρδιοπάθεια

Οκτώβριος 1, 2017 στις 22:06 μμ

της Παρασκευής Τσάκωνα, Διαιολόγου Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου στους άνδρες ηλικίας 35-55 ετών και μία από […]

Χαμομήλι: 6 σημαντικά οφέλη για την υγεία

Σεπτέμβριος 30, 2017 στις 19:48 μμ

Τα βότανα δεν αποτελούν μόνο ένα απλό τρόπο για να ενισχύσουμε τη γεύση των φαγητών ή να αρωματίσουμε το σπίτι […]