Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Loading...


Ο γεννημένος στην Πολωνία Αλεξάντερ Ίμιτς «έφυγε» σε ηλικία 111 ετών – «Δεν ξέρω, απλά δεν πέθανα νωρίτερα» ήταν η απάντησή του στο ερώτημα για το ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του

«Ειρηνικά» πέθαν, σύμφωνα με τους φίλους του, το Σάββατο ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο. Πρόκειται για τον γεννημένο στην Πολωνία Αλεξάντερ Ίμιτς, ο οποίος είχε συμπληρώσει τα 111 έτη.

Ο Ίμιτς είχε γεννηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 1903 στην Πολωνία από την οποία έφυγε το 1939 με τη γυναίκα του μετά την εισβολη των Ναζί. Στις ΗΠΑ έφτασε τη δεκαετία του ’50 ενώ στη Νέα Υόρκη μετακόμισε το 1986 μετά το θάνατο της συζύγου του.

«Δεν ξέρω, απλά δεν πέθανα νωρίτερα» ήταν η απάντησή του στο ερώτημα για το ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από περίπου ένα μήνα αν και στο παρελθόν το είχε αποδώσει στα «καλά γονίδιά» του καθώς ο πατέρας του πέθανε στην 9η δεκαετία του.

Τον Ίμιτς είχε χαρακτηρίσει ως τον γηραιότερο άνδρα στον κόσμο το ερευνητικό κέντρο γεροντολογίας στο Τόρανς της Καλιφόρνια.