Η θρεπτική αξία του σταφυλιού

Loading...


ΣΤΑΦΥΛΙ: Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του σταφυλιού, ενός φρούτου που οι εδικοί συστήνουν για μακροζωία και αποτοξίνωση.

Εκτός από τη μοναδική του γεύση, το σταφύλι αποτελεί ασπίδα προστασίας της υγείας.

Δείτε γιατί:

– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

– Θεωρείται εξαιρετικά αποτοξινωτική τροφή, η οποία καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών.

– Ελληνική μελέτη συνδέει την κατανάλωση σταφυλιών (ελληνικές ποικιλίες) με την προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

– Το έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει τη χοληστερίνη και επομένως προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

– Το σταφύλι χρησιμοποιείται για εξωτερική χρήση, κυρίως σε αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Διαβάστε εδώ:  Συνταγή Αγίου Ορους: Καλαμποκόπιτα με μανιτάρια

Επιτρέπεται στη δίαιτα;

Πολλοί θεωρούν ότι το σταφύλι δεν έχει θέση στη δίαιτα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.

Η φυσική γλυκύτητα του σταφυλιού οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα, την φρουκτόζη και όχι στην ζάχαρη, την σουκρόζη όπως την εννοούμε συνήθως.

Ένα μεσαίο τσαμπί σταφύλια (40-50 ρόγες) έχει περίπου 150 θερμίδες, όσες δηλαδή 2 άλλα μεγάλα φρούτα.

Μπορείτε λοιπόν να το καταναλώσετε άφοβα και στο πλαίσιο μιας διατροφής για απώλεια βάρους.