Menu

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πατάτες ανεβάζουν την πίεση – Πόσες «επιτρέπεται» να τρώτε την εβδομάδα

Ψητές, βραστές, τηγανητές ή σε πουρέ, σε οποιαδήποτε μορφή τους οι πατάτες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για τα πιάτα μας.

Σύμφωνα όμως με μια νέα μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές του Χάρβαρντ, πρέπει να τις καταναλώνουμε με μέτρο, αφού σε μεγάλες ποσότητες αυξάνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Εξι τροφές που απαγορεύεται να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πετάξετε επιτόπου στα σκουπίδια.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιπτώσεις του "βρώμικου" φαγητού στην υγεία των νεφρών

Η συστηματική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αποτελεί μια δημοφιλή συνήθεια, η οποία όμως ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Το junk food περιέχει υψηλές ποσότητες αλατιού και κορεσμένων λιπαρών οξέων, που συνδέονται με νοσήματα όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροφές περιέχουν “κρυφή” ζάχαρη και θέλουν προσοχή

Είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι πρέπει όλοι μας να προσέχουμε την πρόσληψη ζάχαρης στην διατροφής μας.

Η πολύ ζάχαρη δεν μας δημιουργεί μόνο πρόβλημα βάρους, αλλά, κυρίως, είναι η βασική οδός για τον διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Διάσημος ογκολόγος προτείνει τι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου

Καμία διατροφή δεν μπορεί από μόνη της, ούτε να προκαλέσει ούτε όμως και να θεραπεύσει τον καρκίνο. Πως όμως μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, χρησιμοποιώντας τροφές που χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, προστατεύουν περισσότερο από άλλα;

Διαβάστε περισσότερα...

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό φαγοπότι

Πάσχα ίσον θερμίδες, λιπαρά και τοξίνες, πράγματα που φυσικά δε σκεφτόμαστε μπροστά στη θέα του σουβλιστού αρνιού και του λαχταριστού τσουρεκιού.

Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό τραπέζι: συμβουλές για να μην το παρακάνετε

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με τα αρνιά, τα κοκορέτσια, τα πασχαλινά αβγά και τις σοκολατένιες λιχουδιές να απλώνονται μπροστά σας, σίγουρα είναι δύσκολο να αντισταθείτε.

Πώς μπορείτε, όμως, να τα απολαύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιους απειλεί η μαγειρίτσα;

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με καρδιακά και γαστρεντερικά επεισόδια, εξαιτίας της υπερκατανάλωσης λιπαρών, θερμίδων, αλατιού, αλκοόλ και ζάχαρης έπειτα από αρκετές ημέρες αυστηρής νηστείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικών στους καρδιοπαθείς η μεσογειακή διατροφή

  • Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, μειώνει τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά σε ανθρώπους που ήδη έχουν καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
banner tilegrafima.jpg
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί πρέπει η διατροφή μας να έχει ποικιλία;

Γιατί πρέπει η διατροφή μας να έχει ποικιλία;

28-08-2016 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ Η ποικιλία είναι αναγκαίο κομμάτι της διατροφής, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να είμαστε σίγουροι ότι τρεφόμαστε ισορροπημένα.

Ετικέτες τροφίμων: Γιατί πρέπει να τις διαβάζουμε

Ετικέτες τροφίμων: Γιατί πρέπει να τις διαβάζουμε

26-08-2016 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ Ως καταναλωτές, καλούμαστε καθημερινά να «συνθέσουμε» το διαιτολόγιό μας, επιλέγοντας τρόφιμα μέσα από μια τεράστια ποικιλία που διατίθεται στην αγορά.

Ελαιόλαδο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ελαιόλαδο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

16-08-2016 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συστηματικά το ελαιόλαδο στη διατροφή τους έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν το καταναλώνουν.

Τα ευεργετικά του συστατικά του σταφυλιού

Τα ευεργετικά του συστατικά του σταφυλιού

15-08-2016 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΓΙΑΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ Δροσερό, ζουμερό και ...παρεξηγημένο, το σταφύλι αποτελεί ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, υψηλής διατροφικής αξίας.

Τροφές που νομίζαμε ότι είναι υγιεινές, αλλά μας παχαίνουν

Τροφές που νομίζαμε ότι είναι υγιεινές, αλλά μας παχαίνουν

07-08-2016 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΣΟΧΗΣΤΟ ΤΙ ΤΡΩΤΕ Ναι, όλοι ξέρουμε πως αν ένα φαγητό έχει μέσα ζάχαρη, δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να χάσουμε τα περιττά κιλά μας. Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που μας παχαίνουν...

Τροφές που δεν λήγουν ποτέ!

Τροφές που δεν λήγουν ποτέ!

01-08-2016 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ Υπάρχουν τρόφιμα που θεωρούνται “αθάνατα”, με την έννοια ότι διατηρούν τις θρεπτικές τους αξίες και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους ανεξάρτητα από το πέρασμα του χρόνου, στις οποίες...

Αγιορείτικη Ζωή

Αφιέρωμα στον μεγάλο Άγιο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή (2ο μέρος)

Αφιέρωμα στον μεγάλο Άγιο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή (2ο μέρος)

25-08-2016 ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗ του Μοναχού Αρσένιο, Σκήτη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους Όμως καιρός είναι πλέον να κάνουμε λόγο για τη μεγάλη αρετή του Αγίου που είναι η νοερά προσευχή. Αν τον...

Οι πληγές του ταραγμένου 20ου αι. για το αγιορείτικο κρασί

Οι πληγές του ταραγμένου 20ου αι. για το αγιορείτικο κρασί

25-08-2016 ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Τον ενθουσιασμό των αγιορειτών για την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1912, μετά από 488 χρόνια Οθωμανικής εξουσίας, διαδέχθηκε η αμηχανία. Οι μονές, αλλά και τα...

Αφιέρωμα στον μεγάλο Άγιο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή (1ο μέρος)

Αφιέρωμα στον μεγάλο Άγιο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή (1ο μέρος)

24-08-2016 ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗ του Μοναχού Αρσένιομ Σκήτη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους Με το να παραμένει κανείς σε έναν χώρο, όπου υπάρχουν σπάνια πολύτιμα αρώματα ένα πράγμα θα συμβεί. Θα ευωδιάζουν τα...