Αγιορείτικη συνταγή: Σταφιδόψωμο

Loading...


Υλικά:

3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού λάδι
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ξύσμα λεμονιού
½ κιλό ξανθές σταφίδες
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν  πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε  το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες  αλευρωμένες. Ψήνουμε το σταφιδόψωμο  σε μέτριο φούρνο.