Αγιορείτικη Συνταγή -γαύρος μαρινάτος

Loading...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια και το κεφάλι και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε τρυπητό, τα αλατίζουμε και αφήνουμε μία νύχτα.
Tην άλλη μέρα τα βάζουμε  σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές αλάτι.Προσθέτουμε το ξιδι, ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε τα ψάρια
και τα αφήνουμε 10 ώρες.Μετά αφαιρούμε απο τα ψάρια το μεσαίο κόκκαλο και παίρνουμε τα φιλέτα.Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με μάραθο
και ρίγανη ανάμεσα.Γεμίζουμε το βάζο με λάδι. το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.
ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό γαύρο
5 κουταλιές της σούπας αλάτι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ξίδι



Ετικέτες