Αγιορείτικη Συνταγή – Μπακαλιάρος με ντομάτα θυμάρι και ρίγανη

Loading...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει
2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές
3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά – σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.

ΥΛΙΚΑ :
750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
3  κ. σ. ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1  κ. γ. ζάχαρη